Een spoorverbreder, ook wel een spacer genoemd, is in de basis niet anders dan een blok metaal (meestal aluminium) die u tussen u velg en uw wielnaaf steekt.  Wat een spoorverbreder exact doet is wat de naam al zegt: het verbreden van de spoorbreedte van uw auto. De spoorbreedte is de afstand is tussen het midden van de linkerband en het midden ...

Een spoorverbreder, ook wel een spacer genoemd, is in de basis niet anders dan een blok metaal (meestal aluminium) die u tussen u velg en uw wielnaaf steekt.  Wat een spoorverbreder exact doet is wat de naam al zegt: het verbreden van de spoorbreedte van uw auto. De spoorbreedte is de afstand is tussen het midden van de linkerband en het midden van de rechterband.

3 redenen waarom u met spoorverbreders aan de slag moet


Er zijn grofweg 3 redenen om met spoorverbreders (ook we spacers) aan de slag te gaan, en dat gaan we je nu uitleggen.

  • Het is aangeraden om spoorverbreders of adapters te verwijderen alvorens naar de technische keuring te gaan. Spoorverbreders- en adapters hebben alleen als functie om de ET-waarde te beïnvloeden. De “steekwaarde” of “aantal bouten/moeren” blijft steeds hetzelfde.
  • Door gebruik van spoorverbreders zal men steeds genoodzaakt zijn om langere bouten of tapeinden te gebruiken, afhankelijk van de dikte van de spoorverbreder.
  • Indien de verbreding meer dan 15 mm bedraagt, kan men overstappen naar adapters. Hiermee wordt vermeden dat er te lange bouten/tapeinden moeten gebruikt worden. Deze lange bouten/tapeinden komen de veiligheid NIET ten goede.

Spoorverbreders diverse merken


Wij leveren schroefsets van diverse bekende en kwalitatieve merken.  Wij hebben schroefsets van de volgende merken:

  • SCC spoorverbreders: lichtgewicht, hoogvast aluminium. TUV goedgekeurde kwaliteit, jarenlange ervaring op alle systemen, in alle maten en voor alle auto's leverbaar. Super optiek zonder nieuwe (bredere) velgen. Goede prijs- en kwaliteitverhouding voor snelle leveringen.
  • Eibach spoorverbreders: geef de look en prestatie van uw auto het laatste detail met Pro-spacer. Geef uw auto een breder en stabieler spoor (snel en probleemloos).
  • TMP spoorverbreders: lichtgewicht hoogvast aluminium, TUV goedgekeurde kwaliteit, volgens de laatste ontwikkelingen en nieuwste modellen. Super optiek zonder nieuwe (bredere) velgen. Adapter naar andere velgsteken voor alle technische modellen.

Andere onderstel onderdelen te koop


Wij hebben naast spoorverbreders ook andere onderstel onderdelen in onze webshop, zoals:

Spoorverbreders kopen?


Bent u op zoek naar kwalitatieve en betaalbare spoorverbreders? Heeft u naar aanleiding van bovenstaande verhaal nog vragen? Wij helpen u graag verder met de aanschaf van spoorverbreders. Neem vrijblijvend contact op!

Meer

Spoorverbreders Er zijn geen producten in deze categorie.