Stabilisatorstang, wat is het precies? Een stabilisatorstang is een u-vormige metalen stang die de wielophanging (links en rechts) en het chassis van een auto met elkaar verbindt. Het doel van een stabilisatorstang is om de auto in bochten zo recht mogelijk te houden zodat de auto niet te snel en veel gaat overhellen. 

Wanneer moet je de stabi...

Stabilisatorstang, wat is het precies? Een stabilisatorstang is een u-vormige metalen stang die de wielophanging (links en rechts) en het chassis van een auto met elkaar verbindt. Het doel van een stabilisatorstang is om de auto in bochten zo recht mogelijk te houden zodat de auto niet te snel en veel gaat overhellen. 

Wanneer moet je de stabilisatorstang vervangen?

    • Een stabilisatorstang kan door ouderdom breken, maar is verder niet aan slijtage onderhevig. Het gebeurt daarom zelden dat de stabilisatorstang breekt door ouderdom. 
    • De rubbers en beugels zijn wel aan slijtage onderhevig. Deze kunnen met de tijd versleten raken.
    • Een stabilisatorstang is aan vervanging toe wanneer deze een bonkend geluid maakt op hobbelige wegen. Ook zal de auto in de bochten meer overhellen dan normaal.

Stabilisatorstang Eibach

Wij hebben stabilisatorstangen van vrijwel alle automerken en modellen in ons assortiment. Wij hebben stabilisatorstangen van het merk Eibach in ons assortiment. Eibach is dé specialist in ondersteltechniek en expert in verlagingsveren en stabilisatorstangen.

Stabilisatorstang H&R

Wij hebben naast het merk Eibach ook stabilisatorstangen van het merk H&R (van vrijwel alle automerken en modellen in ons assortiment). H&R is één van de grootste onderstelspecialisten in Duitsland.


Stabilisatorstang vervangen en online kopen?

Bij Onderstelspecialist koopt u een nieuwe stabilisatorstang eenvoudig, veilig en snel online. Goedkoper dan de meeste andere aanbieders en tevens razendsnel geleverd. Ook is achteraf betalen bij ons mogelijk. 


SELECTEEER UW MERK AUTO EN MODEL AUTO HIERONDER EN UW BESTELLING IS IN EEN AANTAL STAPPEN GEPLAATST.

 

Stabilisatorstang achter asStabilisatorstang vervangen

Stabilisatorstang op de achteras: minder 'bodyroll'

Slijtage stabilisatorstang


Het is goed mogelijk dat een auto twee stabilisatorstangen heeft. Eén stabilisatorstag voor en één stabilisatorstang achter. De stabilisatorstang zit vast aan beide kanten van de wielophanging door middel van rubbers en beugels die het geheel bij elkaar houden. De stabilisatorstang is dwars onder de assen gemonteerd die aan de omgebogen einden met de wielophanging is verbonden.

De slijtage van de stabilisator stang is afhankelijk van het gebruik van de auto. Bij drempels, oneffenheden zal de stabilisatorstang sneller slijten dan op een mooi vlakke snelweg. Ook kuilen, gaten in wegen dragen bij aan het sneller aftakelen van de verbindingen. Zodra de stang versleten is kan deze afbreken of, als de verbinding met kogels is, speling krijgen. Op dat moment is de stabilisatorstang toe aan vervanging!

Stabilisatorstangen voor wieldrukverhoudingen 

Omdat een auto in een snelle bocht  steeds eenzijdig in- en uitveert, kunnen stabilisatorstangen gebruikt worden om de wieldrukverhoudingen te veranderen. De functie van de stabilisatorstang is het beperken van het overhellen van de auto in de bochten, ookwel 'bodyroll' genoemd. 

Kosten stabilisatorstang vervangen


Gemiddeld kost het vervangen van een stabilisatorstang incl. rubbers € 275,-. 

Assortiment auto onderdelen onderstel auto


Wij hebben naast de stabilisatorstang ook nog andere belangrijke auto onderdelen in onze webshop:

Meer

Stabilisatorstang Er zijn geen producten in deze categorie.